lacantine.life

Ranskalaisessa keittiössä on alueellisia eroja

Ranskalaisia makuja ympäri Suomen

Ranskalaisen keittiön tunnetut maut houkuttelevat asiakkaita moniin ravintoloihin myös Suomessa. Ranskalaisia ravintoloita löytyy useampi kappale esimerkiksi Helsingistä, Turusta ja Tampereelta. Monilla niistä on tarjolla myös kasvisvaihtoehtoja ja gluteenittomia ruokia, minkä ansiosta ruokalistoilta löytyy varmasti jotakin jokaiselle seurueen jäsenelle. Helsingissä muun muassa ravintola Savoy on tunnettu ranskalaisen keittiön mauista, ja esimerkiksi ravintola La Maison houkuttelee paljon kävijöitä erityisesti ilta-aikaan.

Ravintola Savoy Helsingissä

Helsingissä sijaitseva ravintola Savoy on saanut monelta kävijältä erinomaiset arvostelut. Savoy on yhdistelmä ranskalaista ja skandinaavista keittiötä, ja sieltä löytyy myös gluteenittomia ruokia sekä kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja niitä kaipaaville. Savoy sijaitsee Helsingin keskustassa etelä-Esplanadilla. Ravintolaa on kuvailtu tunnelmalliseksi ja sen palvelua erinomaiseksi. Myös ruoka on arvostelujen mukaan maukasta ja laadukasta. Henkilökunta on saanut kehuja ammattimaisuudestaan ja kohteliaasta käytöksestään.

Ravintolat Pastis ja La Maison Helsingissä

Ravintola Pastis, joka sijaitsee Helsingin Punavuoressa Pieni Roobertinkadulla, on myös saanut paljon hyviä arvosteluja. Sieltä löytyy ranskalainen, keskieurooppalainen ja eurooppalainen keittiö. Ravintola on erityisesti saanut kehuja herkullisesta brunssistaan ja asiantuntevista ja mukavista tarjoilijoistaan. Pastiksesta voi tilata esimerkiksi tryffelimausteisia ranskanperunoita tai ranskalaisia liharuokia. Ruokaa on kehuttu herkulliseksi ranskalaiseksi gourmet-ruuaksi. Myös ravintolan tunnelma on saanut kehuja, ja ruuan raaka-aineita on arvosteluissa luonnehdittu korkealaatuisiksi.

La Maisonin keittiö on ranskalainen ja eurooppalainen, ja se sijaitsee Tehtaankadulla Helsingin Punavuoressa. Kävijät ovat kehuneet erityisesti viiden ruokalajin menua, tunnelmallista ilmapiiriä sekä esteettisiä ja maistuvia ruoka-annoksia. Viiden ruokalajin menuun saa valittua myös hyvät ruokiin sopivat ranskalaiset viinit, joita ravintolan työntekijät osaavat suositella. Jälkiruuaksi voi valita vaikka ranskalaisia juustoja. Myös La Maisonin vahvuuksiin näyttää arvostelujen perusteella kuuluvan erinomainen asiakaspalvelu.

Ravintolat Carelia ja Lyon Helsingissä

Ravintola Carelia sijaitsee Mannerheimintiellä melko lähellä Kansallisteatteria. Ravintolassa on ranskalainen ja eurooppalainen keittiö, ja sieltä saa myös gluteenittomia vaihtoehtoja. Annosten hinnat liikkuvat välillä 19-50 €. Tässä bistro-tyylisessä ravintolassa tarjoillaan maukasta ranskalaista ruokaa ja tietysti annoksiin sopivia viinejä. Carelian kasvisruokavalikoima ei ole kovin suuri, mutta liharuoan ystäville löytyy menusta paljon valinnanvaraa. Erityisesti ravintolan tartar-pihvejä on kehuttu maukkaiksi ja hyvin valmistetuiksi.

Melko lähellä Careliaa, myöskin Mannerheimintien varrella, sijaitsee toinen arvostettu ranskalainen ravintola: Lyon. Annokset siellä ovat herkullisia ja erityisen kauniisti aseteltuja, kuin pieniä taideteoksia. Vaikka ravintola on saanut kehuja erityisesti ankanmaksa- ja hanhenmaksaruoistaan, Lyonista löytyy valinnanvaraa myös kasvissyöjille. Siellä on myös ranskalaiseen tapaan laaja viinivalikoima, josta asiantuntevat tarjoilijat auttavat löytämään annokseen sopivan viinin. Tunnelmallinen sisustus tuo palan menneisyyttä nykypäivään.

Tampereen ranskalaisen ruoan helmet: Frans & Marie ja Tillihovi

Frans & Marie on Tampereen Hatanpäässä sijaitseva ranskalainen ravintola. Kyseessä ei ole niin sanottu fine dining -paikka, vaan bistro. Ravintolan omistaa S-ryhmä, joten asiakkailla on mahdollisuus saada ravintolaelämyksistään myös bonusta. Frans & Marien ruokalista pursuaa ranskalaisen pubiruoan klassikkoja. Yksi ravintolan erikoisuuksista on Croque monsieur, joka tarjoillaan poikkeuksellisesti pääruokana. Frans & Marien bouillabaisse on niin ikään erittäin kehuttu. Ravintolan menussa on myös lapset huomioitu.

Myös legendaarinen ravintola Tillihovi tarjoilee ranskalaisen keittiön taidonnäytteitä. Se sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa lähellä kauppakatua. Tillihovi sopii parhaiten iltapaikaksi, sillä kyseessä on ravintola, jonne tullaan viihtymään. Tillihovissa työskentelee kuuluisa suomalainen kokki Pietari Parkkonen, jonka johdolla modernia ranskalaista keittiötä höystetään skandinaavisilla raaka-aineilla. Tillihovissa onnistuu myös suuremmatkin juhlat, sillä ravintola on erittäin tilava. Kesäturistien kannattaa ehdottomasti kokeilla ravintolan kuuluisaa kesämenua.

Älä unohda myöskään Neljä vuodenaika -ravintolaa!

Autenttisten ja mutkattomien makuelämysten perässä kannattaa myös kävellä Tampereen kauniiseen kauppahalliin, jossa sijaitsee ravintola Neljä vuodenaikaa. Ravintola tarjoilee poikkeuksellisesti myös ranskalaisen aamiaisen, joka vie varmasti nälän mennessään. Paras aika vierailla ravintolassa on kuitenkin lounasaika, jolloin kaikki herkkusuut pääsevät nauttimaan päivittäin vaihtuvasta menusta. Ravintolan suuresta suosiosta kertoo myös se, että yrityksellä on Pyynikin kaupunginosassa toinen toimipiste, joka on auki myöhempään.

Ravintolan yhteydessä sijaitsee myös herkkupuoti, josta voi ostaa kotiin vietäväksi erilaisia ranskalaisen keittiön herkkuja, kuten piiraita, sinappia ja makkaroita. Neljä vuodenaikaa panostaa valikoimissaan erityisesti raaka-aineiden tuoreuteen ja mutkattomuuteen: myös yksinkertainen voi olla hyvää. Tästä syystä ravintola on tamperelaisten suosikki ja saanut osakseen erittäin positiivista arvostelua myös netissä. Pyynikin toimipisteessä onnistuvat myös isommat juhlat, minkä lisäksi siellä asiakkaat pääsevät nauttimaan pienpanimotuotteista.

Ranskalaiset ravintolat Turussa

Turun keskustassa Eerikinkatu kymmenessä sijaitsee persoonallinen Frans & Emilie, joka on sukua Tampereen ravintolalle. Frans & Emilie tarjoilee sekä lounasta että päivällistä, ja on saanut erityisen paljon kehuja suussa sulavista jälkiruoistaan. Hintatasoltaan ravintola on hieman tyyriimpi, mutta useiden mielestä hintansa väärti. Ravintolasta löytyy myös annoksia, jotka sopivat vegaaneille ja kasvissyöjille. Frans & Emilie on panostanut menussaan myös viineihin, jotka on valikoitu parhaimmilta ranskalaisilta viinitiloilta.

Jos taas haluat kokeilla jotain mitä et muualta Suomesta löydä, kannattaa ehdottomasti vierailla Turun kauppatorilla sijaitsevassa Crëpe Stopissa. Kyseessä on tyypillinen ranskalainen lettubaari, josta saa ranskalaisia lettuja joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Myös makean ystäville on omat täytteensä. Paikka on pikaruokamainen, joten asiakas ei joudu kauaa odottamaan tilauksen saapumista. Crëpe Stopin hinnat ovat edulliset, joten se sopii hyvin myös nuorille ja opiskelijoille.

adminy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top